púder fanni 2015.10.11. 19:08

Jóképű, fóliában sült pisztrángok

A borús időben senkinek sincs sok kedve sokat pepecselni a konyhában - nekem sincs. Ezért örültem meg, amikor a piacon megláttam ezeket a jóképű pisztrángokat, ugyanis kb. 15 perc előkészítéssel mennyei illatokat és ízeket varázsolhatunk a konyhába. Kinek ne ez lenne az álma? Kis munka, nagy öröm.p5.jpg

Hozzávalók:
3 pisztráng
friss zsálya és kakukkfű
citrom


4 répa
2 kisebb cukkini
2 marék ceruzabab
2 csomag újhagyma
5 dkg házi vaj

1 evőkanál dijoni mustár
1 evőkanál citromlé
1 evőkanál olívaolaj
1 csipet só

pisztrang1.jpg

Egyszerűségében a nagyszerűsége ennek a receptnek.
A zöldségeket mossuk meg, és vágjuk zsülienre.
A pisztrángok belsőségeit távolíttasuk el a halárussal, így nekünk már csak meg kell mosnunk, alaposan megsózni kívül-belül, majd a friss zsályával, kakukkfűvel, valamint a citromkarikákkal megtömni a hasát.pisztrang2.jpg

Pár réteg alufóliával béleljük ki a tepsi alját, szórjuk rá a zöldségeket, fektessük rá a pisztrángokat, ezek tetejére dobáljunk pár darabka vajat, majd zárjuk össze a fóliát, lehetőleg úgy, hogy a gőz ne szökjön ki belőle.p3.jpg

200 fokra előmelegített sütőbe tegyük, 30 perc elég neki, majd bontsuk ki a megpárolódott batyunkat, és 5 percre toljuk vissza (ha van grillfokozatunk, vagy felső sütéses sütőnk, azon).p4.jpg

A bőre ínycsiklandóan ropogós lesz, míg a húsa vajpuha, a zöldségek pedig kellemesen roppanósra fognak sülni.

A zöldségek tetejére egy kis pikantéria: 1 evőkanál dijoni mustárt keverjünk el 1 evőkanálnyi citromlével, és 1 evőkanálnyi extra szűz olívaolajjal. Adjunk hozzá egy csipet sót, és máris kész az egyszerű, de a zöldségek ízét kiegészítő dresszing.p6.jpg

Főzzed, egyed, lájkold! 

Címkék:pisztráng hal recept zöldség gyors&finom Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://feketepuder.blog.hu/api/trackback/id/tr897957552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása