A borús időben senkinek sincs sok kedve sokat pepecselni a konyhában - nekem sincs. Ezért örültem meg, amikor a piacon megláttam ezeket a jóképű pisztrángokat, ugyanis kb. 15 perc előkészítéssel mennyei illatokat és ízeket varázsolhatunk a konyhába. Kinek ne ez lenne az álma? Kis munka, nagy öröm.
Hozzávalók:
3 pisztráng
friss zsálya és kakukkfű
citrom
só
4 répa
2 kisebb cukkini
2 marék ceruzabab
2 csomag újhagyma
5 dkg házi vaj
1 evőkanál dijoni mustár
1 evőkanál citromlé
1 evőkanál olívaolaj
1 csipet só
Egyszerűségében a nagyszerűsége ennek a receptnek.
A zöldségeket mossuk meg, és vágjuk zsülienre.
A pisztrángok belsőségeit távolíttasuk el a halárussal, így nekünk már csak meg kell mosnunk, alaposan megsózni kívül-belül, majd a friss zsályával, kakukkfűvel, valamint a citromkarikákkal megtömni a hasát.
Pár réteg alufóliával béleljük ki a tepsi alját, szórjuk rá a zöldségeket, fektessük rá a pisztrángokat, ezek tetejére dobáljunk pár darabka vajat, majd zárjuk össze a fóliát, lehetőleg úgy, hogy a gőz ne szökjön ki belőle.
200 fokra előmelegített sütőbe tegyük, 30 perc elég neki, majd bontsuk ki a megpárolódott batyunkat, és 5 percre toljuk vissza (ha van grillfokozatunk, vagy felső sütéses sütőnk, azon).
A bőre ínycsiklandóan ropogós lesz, míg a húsa vajpuha, a zöldségek pedig kellemesen roppanósra fognak sülni.
A zöldségek tetejére egy kis pikantéria: 1 evőkanál dijoni mustárt keverjünk el 1 evőkanálnyi citromlével, és 1 evőkanálnyi extra szűz olívaolajjal. Adjunk hozzá egy csipet sót, és máris kész az egyszerű, de a zöldségek ízét kiegészítő dresszing.
Főzzed, egyed, lájkold!