Remélem mindenkinek nagyszerűen telik a majális, mi a négy fal közé zárva töltjük szerintem az egész hosszúhétvégét, köszönhetően a beadandók sokaságának. A nap egyetlen értékelhető momentuma az ebéd volt. Én krumplifüggő vagyok, és a mai kísérletem valahogy remekül sikerült. Friss, laktató és olcsó, jöjjön hát a recept!
Hozzávalók (2 főre):
1 kg krumpli
2 l leves alaplé
1 evőkanál Worcestershire szósz
1 evőkanál mustár
só, bors
Ropogóshoz:
2 fej vöröshagyma
Fél vaj
Grillezett vajas tésztához:
1 csomag leveles tészta
Olvasztott vaj, a tészta 2 oldalának megkenéséhez
A kockára vágott, meghámozott krumplit a levesalappal és a worcestershire szósszal felrakjuk főni, sózzuk, borsozzuk.
Ameddig a krumpli meg nem fő, a hagymát vékonyra szeljük és a vajban pirosra sütjük.
A leveles tésztát kiolvasztjuk vékonyra nyújtjuk, majd serpenyőben (én grillserpenyőt használtam, mert imádom a cuki kis csíkjait) mindkét oldalát alaposan megvajazva megsütjük.
Ha a krumpli megfőtt, kb. a 3/4-ét kimerjük és összeturmixoljuk, majd visszaöntjük a maradék leveshez és tovább forraljuk. Miután levettük a tűzről, 1 kanál mustárt keverünk el benne.
Mennyei. A hagyma a tetején ellenpontozza a leves krémességét, a vajas tésztával pedig lehet tunkolni. Azt ki ne szeretné? Én imádom! Ráadásul a dolgozatírás is könnyebben megy utána.
Gyors, friss, olcsó, főzzétek, alakítsátok kedvetekre!