púder fanni 2014.03.20. 13:22

Habkönnyű felhők: madártej

Az ismerőseim azt szokták mondani, azért nem készítenek otthon madártejet, mert bonyolult és hosszadalmas. Ilyenkor nagyokat nézek, hogy tényleg? Lássuk, mennyire.

IMG_20140316_194429.jpg

Hozzávalók:

1,5 l tej
4 tojás
1 vanília kikapart belseje (vagy 4 vaníliáscukor)
5 evőkanál barnacukor
egy csipet só

A tejet a vaníliával vagy vaníliáscukorral alacsony lángra felteszem főni, belekanalazom a cukrot is, majd elkezdem melegíteni. Eközben egy másik lehetőleg nagy edényben (én egy magasabb falú teflonserpenyőt használok) kb. 3 ujjnyi vizet elkezdek forralni. 

Amíg a tej melegszik és a víz felforr, addig a tojásokat szétválasztom. A sárgája a vaníliás tejbe megy majd, a fehérjét pedig egy csipet só segítségével robotgéppel keményre verem. 

Ha a tej elkezd gőzölögni, de még nem forr, belerakom a tojások sárgáját és habverővel kevergetem, ameddig krémet nem kapok. Én jobban szeretem folyósabbra, mert így másnaposan sem lesz kemény, puding állaga.

Ha a víz felforrt, evőkanál segítségével beleszaggatom a felvert fehérjét, kb. 30 másodpercig főzöm az egyik, majd másik oldalán, utána pedig tálcára téve kihűtöm.

Imádom a végén a krém tetejére pakolni a könnyű kis felhőket.

Nálam az átlagos madártej elkészítési idő 10 és 15 perc között mozog, szóval lányok, innentől nem lehet arra hivatkozni, hogy hosszadalmas ;)

Címkék:olcsó édesség madártej gyors&finom komment

A bejegyzés trackback címe:

https://feketepuder.blog.hu/api/trackback/id/tr395871006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása