púder fanni 2014.03.18. 11:38

Lusták sörkorcsolyája: töltött kiflicskék

Imádom ezt a sörkorcsolyát, főleg hogy nem kell sokat bíbelődni vele,gyorsan megsül, igazán omlós és bármivel meg lehet tölteni. A fiúk gyorsan elpusztítják, ha a focit nálunk nézik, főleg a tarjásért vannak oda, ezért jöjjön ez a recept.

IMG_20140308_124226.jpg

 

Hozzávalók:

1 kg liszt
2 csipet só
25 dkg vaj
4 dl tej
5 dkg élesztő
egy kanál cukor

A töltelékhez:
vaj kockákra vágva
füstölt, főtt tarja kockákra vágva
1 tojás sárgája
sajt, pirított szezámmag a tetejére

A lisztet a vajjal és a sóval eldolgozom, közben a tejben felfuttatom az élesztőt a cukorral. A kettőt összedolgozom, egy könnyű, nem ragadós tésztát kell kapnunk, majd letakarom és meleg helyen kb. 1 órát kelesztem.

Amíg kel a tészta, megpirítom a szezámmagot, lereszelem a sajtot. A különböző ízesítésű kifliket könnyebb megkülönböztetni, ha mást rakunk a tetejére. Én most a simára sajtot reszeltem, a tarjásra pedig szezámmagot. 

Ha megkelt a tészta 4 felé vágom, majd kör alakúra és kb. 1 centisre nyújtom a tésztát. A körlapot 6 cikkelyre vágom, majd minden kis háromszög "alapjára" rakok egy kocka vajat. Ez felel azért, hogy ha megsült, hihetetlenül puha legyen a tésztája. A tarját is a vaj mellé teszem, majd föltekerem a háromszöget a vajas-tarjás részétől, így kapjuk a cuki kiflicskéket. Anyukám kicsit meg is szokta ívelni őket, hogy holdacska alakja is legyen, mint az igazi kiflinek. Megkenem a tojással, majd rászórom a sajtot/szezámmagot. Előmelegített sütőben kb 10-15 perc alatt megsütöm.

IMG_20140308_124433.jpg

 

Nálunk még melegen el szokott fogyni, és a sajtkrémtől kezdve a paradicsomszószon keresztül a darált húsig mindennel meg lehet tölteni!

Próbáljátok ki, nem fogtok csalódni! :)

Címkék:sörkorcsolya sós sütemény gyors&finom Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://feketepuder.blog.hu/api/trackback/id/tr335867430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása