Kiskoromban nem ápoltam jó viszonyt a céklával, ugyanis a nagypapám mindig patkánykának hívta (ki akarna patkányt enni?!). Azonban ez pár éve megváltozott, azóta pedig imádom a gazdag, édes, földes ízét. Ma ezekre fogok ráerősíteni és kihozom belőlük a maximumot. A recept pofonegyszerű és nagyon gyors, szívmelengető köret vagy nasi, és mennyei illatokkal tölti meg a konyhát.
Hozzávalók:
2 nagy cékla
1 evőkanál méz
fél citrom kifacsart leve
1 evőkanál olívaolaj
só, bors, bazsalikom
A céklát folyó víz alatt megmossuk (én meg is hámoztam), majd kb. fél centis darabokra vágjuk és sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük.
Az olajat, citromlevet, mézet, sót, borsot, bazsalikomot összekeverjük egy tálban, majd alaposan megkenjük a céklatallérokat.
Előmelegített 180 fokos sütőben 20 percig alufólia alatt pároljuk, majd még 15 percig pirítjuk.
Nagyon finom magában, salátákhoz, vagy köretnek! Ráadásul nagy előnye hogy olcsó, egészséges és baromi egyszerű!
Főzzétek, egyétek, lájkoljátok!