púder fanni 2014.04.16. 21:09

Friss spenótos, medvehagymás tészta pirított dióval

Nincs jobb ihletforrás a piacnál. Mázlimra nagyon sok friss spenót és gyönyörű medvehagyma kereste a gazdáját, úgy gondoltam valami nagyszerűnek kellene velük történnie. Tejszín, szerecsendió és hosszúmetélt, ennél egy medvehagyma sem vágyhat többre.IMG_20140416_132342.jpg

Hozzávalók (6 főre)

75 dkg friss spenót
1 csokor medvehagyma
500 ml tejszín
só, bors, frissen reszelt szerecsendió
hosszúmetélt
pirított dió a tetejére

A tésztát sós vízben kifőzöm.

A zsenge spenótleveleket 20 másodpercre forró vízbe dobom. A tejszínbe teszem a medvehagymát és a leforrázott spenótot, majd belereszelem a szerecsendiót, sózom, borsozom. Fedő alatt kb 10 percig párolom.

A forró zöldséges tejszínt turmixgépbe öntöm, majd pürésítem. De csak módjával, maradjanak benne nagyobb darabok is. Visszaöntöm a serpenyőjébe, és még 5 percig alacsony lángon főzöm. 
Ha kisebb adagot készítesz, akkor nem kell eddig főzni.IMG_20140416_132440.jpg

Száraz serpenyőben megpirítom a diót.
A szószt a tésztával elvegyítem, majd tálalom és a végén megszórom a dióval.

Ez egy nagyon gyors és egyszerű recept. A spenót és a medvehagyma remek párosítás, a szerecsendió kiemeli a tejszín ízét, a dió a tetején pedig változatossá teszi az állagát.

 

Címkék:spenót dió olcsó tejszín tészta medvehagyma gyors&finom Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://feketepuder.blog.hu/api/trackback/id/tr656043568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása