púder fanni 2016.04.06. 15:41

30 perces olasz pasta - Sütőben sült szósszal

Ez nem csalás és nem ámítás! 30 perc alatt a sütőben olyan mennyei paradicsomos pasta szószt ütünk össze, ráadásul friss alapanyagokból, hogy napokkal később is erre fogunk vágyni! 

12953232_1203425706335489_1719829740_o.jpg

Hozzávalók:

kb. 15 szem koktélparadicsom
3 paradicsom
2 egész fej fokhagyma
3-4 lilahagyma
1 cukkini
friss bazsalikom és rozmaring
só, bors
balzsamecet
olívaolaj
500 g tészta

12953231_1203425876335472_1351680226_o.jpg

A koktélparadicsomokat vágjuk félbe, a nagy paradicsomokat pedig kisebb kockákra szeljük, ugyanúgy ahogy a cukkinit és a lilahagymát is. Nem kell pontosan ugyanolyan méretre vágni, hiszen a hőtől úgyis összeesnek, ráadásul a sütés végén még össze is fogjuk nyomkodni őket. A fokhagyma kalapját vágjuk le, és egészben, héjastul tegyük a többi zöldség közé. Bőségesen öntözzük meg olívaolajjal és balzsamecettel, sózzuk és borsozzuk is. Vágjuk apróra a rozmaringot és forgassuk össze az illatos egyveleggel.

12948599_1203425766335483_659758491_o.jpg

180 fokon 30 percig süssük. A tál alján olyan ízek fognak összegyűlni, amik létezéséről eddig nem is tudtunk! Ha úgy látjuk, hogy nagyon pirulnának a zöldségek, forgassuk át őket. Minden eszméletlen édessé fog válni a sütőben, és minden szaftjukat meg fogják őrizni. Ameddig sül a szósz, forró vízben főzzük meg a tésztát, de a főzővizet ne öntsük ki.

12952781_1203425756335484_1306525960_o.jpg

Ilyen csodásan színes egyveleget vehetünk ki a sütőből. A fokhagymákat vegyük ki a szószból, majd egy kiskanál segítségével nyomkodjuk ki deszkán a húsát. Kaparjuk vissza a tálba, majd egy merőkanálnyi főzővízzel nyomkodjuk össze a szószunkba a zöldségeket. 6-8 friss bazsalikomlevelet tépkedjük a tetejére, majd ezt is forgassuk bele. Adjuk hosszá a tésztát, és keverjünk össze mindent mindennel.

12953232_1203425706335489_1719829740_o.jpg

Ilyen gyönyörű tésztaételt kell kapnunk. Újfent leírom, hogy sajnálom hogy nem tudok illatokat küldeni az internet segítségével, de ez olyan mediterrán hangulatot varázsol a konyhába, mintha csak Olaszországban falatoznánk. Aki szereti a sajtot, reszeljen rá parmezánt az ínycsiklandó végeredményért.

Ha te is az egészség híve vagy, vagy csupán szereted a jó ügyeket, ezen a linken támogathatsz két sör árával egy életmódot váltó hétköznapi hőst, aki a daganatos gyermekekért változik! 

Addig pedig csapass egy lájkot, vagy főzd meg a családnak, hogy jól záruljon egy nap!

Címkék:olasz olcsó recept pasta szósz gyors&finom tésza 4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://feketepuder.blog.hu/api/trackback/id/tr958573868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Parajpuding 2016.04.07. 20:10:01

Az a rómaiban összesült cucc szuper, kár volt elrontani tésztával. Helyette inkább egy darab jóféle sült hús (kacsa, csirkemell, s.tarja, s.oldalas, hátszín etc.)

A kulcslyuk szelleme 2016.04.07. 21:16:48

Rendszeresen csinálunk ilyet, tészta nélkül, grillkolbásszal.:-) Viszont a nekünk a sütési idő a duplája, kb. egy óra.

micsoda? 2016.04.07. 21:58:52

Nem ettem még ilyet, de a fotó alapján nem is kivánom:)

Bogiiiii 2016.04.09. 15:35:28

Ma kipróbáltam, és nagyon finom! Sőt, a megosztásom miatt, Tőlem függetlenül, két barátnőmnél is ez lett ma az ebéd