púder fanni 2016.01.31. 15:14

Bombasztikus, tömény csokis trüffel torta

A szülinapokon általában ódzkodni szoktam a csokitortától, hiszen a többségük krémje margarinnal elkevert kakaópor borzalom. Ez a recept viszont, amit ma mutatok, nemhogy a maximumra járatja a csokoládés ízt, hanem egyenesen trüffelkrémből készült!

12633171_1155744967770230_937025877_o.jpg

Hozzávalók (16 cm-es tortaformához)

Tésztához:

85g liszt
20g cukrozatlan kakaópor
4 tojás
105g porcukor
80g olvasztott vaj

Trüffelhez:

450g jó minőségű, minimum 60%-os étcsokoládé
500 ml zsíros tejszín
5 tojássárgája 
65g porcukor

Ahhoz, hogy ez a torta tényleg úgy sikerüljön, ahogy a nagy könyvben meg van írva, feltétlenül tartani kell a receptet! Személy szerint nem szeretem a kimérős dolgokat, viszont ez az édesség minden grammra figyelést megérdemel!

Azért kicsi formával dolgoztam, hogy minél magasabb tortát kapjak, valamint hogy vastag trüffelkrémet halmozhassak egymásra. A tészta alapanyagait két részre osztom, mivel két lapot szeretnék sütni belőle. Vagyis 42,5g lisztet 10g kakaóporral külön tálba legalább háromszor átszitálom. Fontos hogy nagyon könnyű legyen a tészta, de mivel nem használunk bele sütőport, a száraz anyagok "könnyítésével" érhető el a legjobb eredmény.

12637325_1155745317770195_672241752_o.jpg
A 2 tojást 52,5g cukorral minimum 8 percig robotgépben keverem, amíg egy fényes, habos, sápadt krémet nem kapok. Ehhez 40g olvastott vajat (nem margarint) csepegtetek, majd lekapcsolom a gépet. A lisztes kakaós keveréket beleszitálom a tojásos masszába, majd óvatos mozdulatokkal, hogy ne törjön össze a hab, összekeverem az egészet. Kivajazott, lisztezett formába öntöm, majd 15 perc alatt készre sütöm 180 fokon.

12620470_1155745171103543_478383746_o.jpg

Ha kész az első tortalapunk, csinálunk még egyet. Hagyjuk, hogy teljesen kihűljenek, majd mindkettőt vágjuk ketté, így 4 tortalapot kapunk.

Amíg hűlnek, elkészíthetjük a trüffelkrémet. Az étcsokoládét a tejszínnel összeöntjük egy edényben, majd lassú tűzön addig olvasztjuk, ameddig egy selymes, sötét masszát nem kapunk. Tegyük félre hűlni.

12620881_1155745074436886_689896882_o.jpg

A tojássárgákat a cukorral gőz fölött gép habverő segítségével 8-10 perc alatt gőzöljük föl, majd a tűzről levéve a kicsit elhűlt csokis masszát csurgassuk bele, majd egyenletesen keverjük el, vigyázva hogy ne törjük nagyon össze a habot.

12631149_1155745011103559_1993233866_o.jpg

Minimum 2 órát pihentessük a hűtőben.Be fog sűrűsödni, és egy könnyen formázható csokikrémet kapunk. Ezután elkezdődhet a rétegezés. A tortalapokra kb. 2 nagy szedőkanálnyi csokoládémassza jut, és így kimarad még annyi is, hogy be tudjuk vonni a tortánk külsejét, valamint hogy kicsi díszeket csinálhassunk a tetejére.

12631093_1155744997770227_1236107883_o.jpg

A rétegzett tortát legalább 3 órán keresztül pihentetjük a hűtőben, hogy a krém kellő keménységet vegyen fel. A kimaradt csokitöltelékkel is ezt tesszük, majd mielőtt átadnánk, kis cseppeket formálunk belőlük, amiket kakaóporban hempergetünk meg, ezzel díszítjük a tetejét.

12620859_1155744934436900_670520052_o.jpg

Tömény, de nagyon finom tortát kapunk, szóval mindenkinek hajrá!

Ha tetszett a cikk, nyomj egy lájkot, vagy kommentelj!

Címkék:csokoládé torta édesség recept trüffel Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://feketepuder.blog.hu/api/trackback/id/tr958337804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.