púder fanni 2015.02.04. 16:00

Pikáns sült cékla

Kiskoromban nem ápoltam jó viszonyt a céklával, ugyanis a nagypapám mindig patkánykának hívta (ki akarna patkányt enni?!). Azonban ez pár éve megváltozott, azóta pedig imádom a gazdag, édes, földes ízét. Ma ezekre fogok ráerősíteni és kihozom belőlük a maximumot. A recept pofonegyszerű és nagyon gyors, szívmelengető köret vagy nasi, és mennyei illatokkal tölti meg a konyhát.img_20150204_132901.jpg

Hozzávalók:
2 nagy cékla
1 evőkanál méz
fél citrom kifacsart leve
1 evőkanál olívaolaj
só, bors, bazsalikom

A céklát folyó víz alatt megmossuk (én meg is hámoztam), majd kb. fél centis darabokra vágjuk és sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük.img_20150204_122712.jpg

Az olajat, citromlevet, mézet, sót, borsot, bazsalikomot összekeverjük egy tálban, majd alaposan megkenjük a céklatallérokat. img_20150204_124211.jpg

Előmelegített 180 fokos sütőben 20 percig alufólia alatt pároljuk, majd még 15 percig pirítjuk.
img_20150204_132700.jpg

Nagyon finom magában, salátákhoz, vagy köretnek! Ráadásul nagy előnye hogy olcsó, egészséges és baromi egyszerű!

Főzzétek, egyétek, lájkoljátok!

Címkék:olcsó recept pikáns cékla gyors&finom Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://feketepuder.blog.hu/api/trackback/id/tr827140445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.